Echipamente vopsitorii

Sistemele de exhaustare pentru segmentele industriei privind acoperirea suprafetelor si finisajul acestora, asigură aspiratia si filtrarea aerului incarcat cu praf, pulberi, particule sau gaze rezultate din procesul de producție, ca urmare a diverselor operatii specifice precum sablarea, slefuirea, pulverizarea de lac /grund /vopsea, uscarea – indispensabile pentru protecția angajaților și a mediului, precum și pentru siguranța operațională a utilajelor din fluxul de productie.

Cabine presurizate de vopsire

Cabine presurizate de vopsire reprezinta instalatii complexe ce vin in sprijinul producatorilor pentru asigurarea unui finisaj optim al pieselor prin procesul de vopsire / uscare .

Pereti absorbanti cu filtre uscate

Fronturile aspirante sunt constructii solide modulare realizate din panouri de tabla zincata prelucrata la rece si imbinate cu ajutorul organelor de asamblare , completate cu ventilator centrifugal necesar aspiratiei aerului si filtre retinere pulberi.

Pereti absorbanti cu perdea de apa

Prin intermediul ventilatorului montat pe acoperisul cabinei sau in lateralul acesteia se creaza in interiorul cabinei o depresiune care determina formarea unui flux de aer care traverseaza cabina din zona de pulverizaresi pana la cosul de evacuare. In timpul acestui tranzit, perdeaua de apa a cabinei retine particulele solide din vopsea sau lac.

Filtre cu carbon activ

Unitatile filtrante CARBO au aplicatii in tratarea emisiilor provenite de la operatiile de vopsire si sunt destinate unei vaste game de clienti si industrii care utilizeaza vopseluri pe baza de solventi organici.

Centrale tratament aer si presurizare

Sunt destinate compensarii aerului aspirat din vopsitorii. Unitatea de tratament a aerului este compusa dintr-o carcasa din tabla zincata in interiorul careia este incorporat un ventilator dublu aspirant, motor electric trifazat, filtru si baterii de incalzire. Aerul extern este filtrat si incalzit dupa care este distribuit in interiorul cabinei presurizate. Debitul necesar de aer se calculeaza in functie de aerul expulzat din cabina.

Tubulatura si piese speciale din tabla zincata

Executata din tabla zincata la cald, cu grosimea 0,6-1 mm pt tubulatura si 0,8-1 mm pt coturi. Prinderea tubulaturilor se realizeaza cu coliere, iar etanseitatea se realizeaza cu silicon.Fiecare gura de exhaustare de la utilaje este prevazuta cu siber de inchidere manual sau clapeta acolo unde este cazul.

Ventilatoare centrifugale ATDG- joasa si medie presiune

Ventilatoarele centrifugale model ATDG sunt ventilatoare de joasa si medie presiune destinate aspiratiei aerului curat , la o temperatura a aerului aspirat de maxim 60°C.